Project 1

Project 1

Published on 15 December 2020
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Transcript
00:00
ŠTO JE MEDITACIJA?
00:03
To je prirodni način na koji se spajamo sa samim sobom. Svi je mogu naučiti i vrlo je lagano. Također je i duhovna vježba pomoću koje razmišljamo i usredotočujemo se na bitne stvari.
00:15
Meditacija potječe još iz davnih vremena Tragovi meditacije vidljivi su kroz prošlost u različitim narodima, jedni od najpoznatijih su budisti, koji i dan danas poštuju tu kulturu.
00:30
Meditacija ima mnoge prednosti kao što su:
00:33
Smanjenje stresa, Bolje razmišljanje, Bolje razmatranje situacije, Opuštanje, Mentalni odmor, Bolje mentalno zdravlje
00:45
No meditacija ima i svoje mane: Neke vjere se protive meditaciji i to je zabranjeno, traženje neke dublje svrhe koju je nemoguće naći
01:01
Osobno sam protiv meditacije, jer mislim da je to protiv kršćanstva i nije uobičajeno na našem području, no mislim da mi može pomoći ako radim to samo u smislu opuštanja.
01:15
Protivim se onoj meditaciji u kojoj se spominju neki rituali ili prizivanje viših sila, a mislim da bi mi svi trebali tako na ovome području, jer je većina nas kršćana.
01:30
KAKO MEDITIRATI ?
01:35
Meditira se tako što sjednemo i zatvorimo oči, te umirimo svoje disanje i pokušamo umiriti svoj um.
01:46
ZAKLJUČAK
01:48
Meditiranje je u redu ako vam služi za svrhe umirivanja i boljeg disanja, no ako služi za prizivanje viših sila onda nije u redu, te je to onda kršenje Božjih zapovijedi i slično, no naravno ovisi do vaše vjere.