Project 4

Project 4

Published on 1 April 2023
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Transcript
00:01
HET LOUVRE
00:07
Het Louvre is een wereldberoemd museum in Parijs, Frankrijk. Het is één van de grootste en meest bezochte musea ter wereld
00:12
het is de thuisbasis van een uitgebreide collectie kunst en artefacten van over de hele wereld.
00:26
Het Louvre werd oorspronkelijk gebouwd als een fort in de 12e eeuw en heeft in de loop der jaren dienst gedaan als paleis, gevangenis en regeringsgebouw.
00:34
In 1793 werd het Louvre geopend als museum en sindsdien is het blijven uitbreiden en evolueren. Tegenwoordig is het één van de meest iconische culturele instellingen ter wereld.
00:44
De collectie van het Louvre is enorm en divers, met meer dan 35.000 tentoongestelde kunstwerken. Het omvat alles van oude Egyptische artefacten tot moderne schilderijen en sculpturen.
00:54
Het Louvre verwelkomt elk jaar miljoenen bezoekers en biedt een gamma aan diensten om de bezoekerservaring te verbeteren.
01:00
Naast rondleidingen en audioguides biedt het museum diverse workshops en activiteiten voor gezinnen en kinderen. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés op het terrein
01:07
Het Louvre is een van de belangrijkste culturele instellingen ter wereld. De collectie en architectuur zijn echt indrukwekkend. Bezoekers van het museum kunnen een grote collectie aan kunst en artefacten uit verschillende culturen en tijdsperioden ervaren,
01:11
en het museum biedt een breed gamma aan diensten om de bezoekerservaring te verbeteren. Of je nu een geschiedenisfanaat bent, een kunstliefhebber of gewoon een nieuwsgierige reiziger, het Louvre is een must-see bestemming.