Wie is AGII

Wie is AGII

Published on 20 July 2021
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
is
iryna straetemans
iryna's Personal Gallery
Transcript
00:00
Wie zijn we?
00:01
Het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) is extern verzelfstandigd agentschap (EVA) van de Vlaamse overheid dat actief is op het vlak van integratie, inburgering en oriëntering naar taallessen Nederlands.
00:15
Ons doel:
00:16
We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen, ongeacht herkomst of achtergrond, gelijke kansen krijgt. Dat vraagt inspanningen. Van iedereen.
00:26
Wat doen wij?
00:27
We helpen jouw organisatie/lokale bestuur om ervoor te zorgen dat een persoon van buitenlandse herkomst zijn/haar/hun talenten optimaal kan ontplooien en inzetten; Wij begeleiden u in dit proces door een kwalitatief aanbod te garanderen. Op maat gemaakt en gebaseerd op praktijkervaring.
00:42
Wat kunnen we voor jou doen?
00:45
We ondersteunen lokale besturen, organisaties en burgers in hun integratiewerk; We organiseren de Vlaamse inburgeringscursus in Brussel en Vlaanderen (met uitzondering van de steden Antwerpen en Gent); We geven zelf geen les, maar zoeken samen met de klant naar de cursus en de school die het best bij hem/haar passen. Je kan bij ons terecht voor een opleiding tot en erkenning als sociaal tolk. We hebben ook een dienst die instaat voor sociaal tolken en vertalen in Vlaanderen en Brussel. Organisaties, voorzieningen en besturen kunnen bij ons aankloppen voor informatie over vreemdelingenrecht en internationaal familierecht
01:15
Hoe kan u ons bereiken?
01:15
https://www.integratie-inburgering.be/