Moovly via Smartschool

Dankzij het partnership tussen Moovly en Smartschool kan je op Moovly eenvoudig registreren en inloggen met je Smartschool account. Je krijgt dan ook meteen een Moovly Education licentie!

De filmpjes die je maakt met Moovly kan je embedden in Smartschool via de Moovly User Gallery.Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat zit er in een Moovly Education licentie?

Deze licentie is een volwaardige Moovly licentie die enkel beschikbaar is voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Deze licentie laat gebruikers toe om van alle creatieve mogelijkheden van Moovly gebruik te maken.

Meer informatie over de features van de Moovly Education licentie is beschikbaar in het Engels op de Education Solutions pagina van onze website.

Hoelang blijft mijn Moovly Education licentie geldig?

Als je op Moovly registreert en inlogt met je Smartschool account, dan beschik je over een Education licentie tot het einde van het schooljaar 2018-2019, m.a.w. tot 31 juli 2019.

Wie kan van zo’n Moovly Edu Plus licentie gebruik maken?

Iedereen die over een Smartschool account beschikt, krijgt automatisch en rechtstreeks toegang tot de Moovly Education licentie: leerkrachten, leerlingen en zelfs ouders die over een Smartschool account beschikken.

Hoe plaats ik een Moovly filmpje terug in Smartschool?

Als je een filmpje of presentatie in Moovly hebt gemaakt en je wil het in Smartschool plaatsen, dan kan je dat doen als volgt:

  • Klik op de Publish-knop onder het filmpje en kies “Publish to Gallery”. Je preview-versie wordt dan omgevormd (“gerenderd”) tot een videoformaat. Naargelang de lengte van het filmpje duurt dit meestal 5 à 10 minuutjes.
  • Bij de publicatie toont de pagina een link waarop het filmpje zal te zien zijn als het klaar is. Zodra de publicatie voltooid is, kan je op deze link klikken en het filmpje bekijken. Je kan deze link ook terugvinden door op je Dashboard op My Gallery te klikken en vervolgens op de thumbnail van je filmpje. Onder de preview vind je dan de overeenkomstige link naar de Gallery.
  • Eens je filmpje in de Gallery staat, kan je het daar bekijken en die link delen met anderen. Onder deze videoversie van je filmpje vind je ook een Embed-knop. Klik op deze knop en kopieer de code. Deze kan je nu plaatsen op jouw Smartschool-pagina naar keuze.

Wie kan mijn Moovly filmpjes zien?

Wanneer je aan een nieuw Moovly-filmpje werkt, is dit enkel zichtbaar voor jou. Wanneer je het publiceert op de Moovly Gallery, dan staat het publiek, maar anderen kunnen je filmpje enkel maar zien indien ze de gecodeerde link (URL) van de pagina van je filmpje kennen. Je kan je filmpjes ook downloaden en bewaren op je computer.

Is er ook een Nederlandstalige versie van Moovly?

Nee, voorlopig is Moovly als online applicatie enkel beschikbaar in het Engels. Maar je kan er uiteraard Nederlandstalige filmpjes mee maken.

Maak je eigen animatievideo’s met Moovly