Moovly via Smartschool

Gebruik je Smartschool account om in te loggen op Moovly en verkrijg onmiddellijk een Edu Free account!

Dankzij het partnership tussen Moovly en Smartschool kan je op Moovly eenvoudig registreren en inloggen met je Smartschool account. Je krijgt dan ook meteen gratis een upgrade naar een Moovly Edu Free account.
 

De filmpjes die je maakt met Moovly kan je embedden in Smartschool via de Moovly User Gallery.

Klik op de Smartschool-knop om in te loggen:

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat zit er in een Moovly Edu Free account?

De Edu Free account is een uitgebreidere versie dan de gewone Free account die elke bezoeker van Moovly kan verkrijgen. De Edu Free account laat gebruikers toe om van de meeste creatieve mogelijkheden van Moovly gebruik te maken, daar video’s mee te maken en deze te downloaden. Je hebt er ook toegang mee tot de uitgebreide media-bibliotheek in Moovly met meer dan 1,5 miljoen gratis bruikbare foto’s, videos, geluiden en muziek die je kan gebruiken om filmpjes mee te maken (in combinatie met je eigen media).

Meer informatie over de features van de Moovly Edu Free account is beschikbaar in het Engels op de Education Pricing pagina van onze website.

Hoelang blijft mijn Moovly Edu Free account geldig?

Als je op Moovly registreert en inlogt met je Smartschool account, dan beschik je over een Edu Free account tot het einde van het schooljaar 2021-2022, m.a.w. tot 31 juli 2022. Als je daarna blijft over een Smartschool account beschikken, kan je dit verder verlengen.

Wie kan van zo’n Moovly Edu Free account gebruik maken?

Iedereen die over een Smartschool account beschikt, krijgt automatisch en rechtstreeks toegang tot de Moovly Edu Free account: leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel en zelfs ouders die over een Smartschool account beschikken.

Hoe plaats ik een Moovly filmpje terug in Smartschool?

Als je een filmpje in Moovly hebt gemaakt en je wil het in Smartschool plaatsen, dan kan je dat doen als volgt:

  • Klik op de Publish-knop onder het filmpje en kies “Publish to Gallery”. Je preview-versie wordt dan omgevormd (“gerenderd”) tot een videoformaat. Naargelang de lengte van het filmpje duurt dit meestal 5 à 10 minuutjes.
  • Bij de publicatie toont de pagina een link waarop het filmpje zal te zien zijn als het klaar is. Zodra de publicatie voltooid is, kan je op deze link klikken en het filmpje bekijken. Je kan deze link ook terugvinden door in je Dashboard op Galleries te klikken en vervolgens op de thumbnail van je filmpje. Onder de preview vind je dan de overeenkomstige link naar de Gallery.
  • Eens je filmpje in de Gallery staat, kan je het daar bekijken en die link delen met anderen. Onder deze videoversie van je filmpje vind je ook een Embed-knop. Klik op deze knop en kopieer de code. Deze kan je nu plaatsen op jouw Smartschool-pagina naar keuze.

Wie kan mijn Moovly filmpjes zien?

Wanneer je aan een nieuw Moovly-filmpje werkt, is dit enkel zichtbaar voor jou. Wanneer je het publiceert op de Moovly Gallery, dan staat het publiek, maar anderen kunnen je filmpje enkel maar zien indien ze de gecodeerde link (URL) van de pagina van je filmpje kennen. Je kan je filmpjes ook downloaden en bewaren op je computer.

Is er ook een Nederlandstalige versie van Moovly?

Zeker, je kan je taal instellen na registratie via de taalkeuzeknop bovenaan rechts in het Moovly Dashboard.